Frivillig smakhöjare, maltwhisky, fin rom eller calvados, ca 1msk
Instruktioner
Ställ ut alla ischokladformar på t.ex. en plåt. Börja med att fylla formarna till ca 1/3 med mandelmassa.
Smält nougat i en bunke nedsänkt i kokande vatten. Helst ska den ha en "pip" så att det blir lättare att hälla nougaten i formarna.
Häl i nougaten lite i taget. Om du önskar höja smaken med lite sprit, häll i den i nougaten!
OBS! Tag bara ngn matsked till ett par hg nougat!
När nougaten är helt smält, fördela den i formarna över manelmassan upp så att 2/3 av formarna är fyllda
Nu är det dax att smälta chokladen! Använd choklad av hög kvalitet, MINST 70% kakao, ca 80% är bra!
Smält den på samma sätt som nougaten i en bunke nedsänkt i kokande vatten.
Det är viktigt att du inte lägger i för stora bitar då det lätt blir klumpar. När chokladen är helt smält, toppa upp formarna till sista 3djedelen!
Jättegott men jag gör en enklare variant utan formar. Skär mandelmassa (ev. med sprit i) och nogat i lika stora "rutor" som jag klämmer ihop och doppar sedan i mörk cholkad.
Smask!
Jättegott men jag gör en enklare variant utan formar. Skär mandelmassa (ev. med sprit i) och nogat i lika stora "rutor" som jag klämmer ihop och doppar sedan i mörk cholkad. Smask!