Julgodis med nougat, choklad och mandelmassa

Tid: 30 minuter

Enkelt och snabblagat julgodis.

Ingredienser

  • Ischoklad-formar
  • 1 paket Odense Nougat, 250 g
  • 1 paket Odense Mandelmassa, 200 g
  • Choklad, minst 70% kakao, 200 g
  • Frivillig smakhöjare, maltwhisky, fin rom eller calvados, ca 1msk
  • Instruktioner

    1. Ställ ut alla ischokladformar på t.ex. en plåt. Börja med att fylla formarna till ca 1/3 med mandelmassa.
    2. Smält nougat i en bunke nedsänkt i kokande vatten. Helst ska den ha en "pip" så att det blir lättare att hälla nougaten i formarna.
    3. Häl i nougaten lite i taget. Om du önskar höja smaken med lite sprit, häll i den i nougaten!
    4. OBS! Tag bara ngn matsked till ett par hg nougat! När nougaten är helt smält, fördela den i formarna över manelmassan upp så att 2/3 av formarna är fyllda
    5. Nu är det dax att smälta chokladen! Använd choklad av hög kvalitet, MINST 70% kakao, ca 80% är bra!
    6. Smält den på samma sätt som nougaten i en bunke nedsänkt i kokande vatten.
    7. Det är viktigt att du inte lägger i för stora bitar då det lätt blir klumpar. När chokladen är helt smält, toppa upp formarna till sista 3djedelen!
    8. Ställ in i kylskåpet.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Scharing 4 december 2009

    Jättegott men jag gör en enklare variant utan formar. Skär mandelmassa (ev. med sprit i) och nogat i lika stora "rutor" som jag klämmer ihop och doppar sedan i mörk cholkad. Smask!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben