Julkryddsgravad lax
Serverar:
4 portioner
Jul- och nyårslax till ditt smörgåsbord...
Ingredienser
600 g laxfilé, utan skinn
4 msk socker
½ dl salt
1 msk kanel, mald
1 msk nejlika, mald
1 msk kryddpeppar, mald
Instruktioner
Blanda socker och salt och gnid in båda sidor av laxen. Täck med plastfolie och låt stå svalt ca 10 timmar.
Skölj laxen under rinnande kallt vatten och torka av. Gnid in kryddorna och lägg därefter i plastpåse. Låt stå svalt i ca 3 dygn.
Skiva laxen tunt och servera.
Liknande recept
Citronmarinerad lax
1
Mozzarellafylld lax
4
30 min
4
2
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Squashplättar med rökt lax GI
3.5
15 min
4
Sesamstekt lax med citron- och gurksallad
4
30 min
4
Ugnsbakad lax med yoghurtsås
4
40 min
4
1
Lax i krämig sås
4
15 min
4
1
Inbakad lax med sting
3.7
40 min
4
6
Lax och räkgryta
4.5
2-3
34
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!