Julsallad med skinka

Ett bra sätt att ta tillvara på överbliven julskinka.

Ingredienser

  • 4 dl kokta makaroner
  • 1 stor kryddgurka
  • 1 stort äpple
  • 200 g skinka
  • 100 g torkade plommon
  • 1 påse (200 g) djupfrysta ärter
  • Dressing
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk senap
  • 1 tsk vinäger
  • 2 tsk socker
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Finfördela kryddgurkan och äpplet. Strimla skinkan och plommonen. Blanda ingredienserna till salladen i en stor skål.
    2. Blanda dressingen och häll den över salladen. Blanda ordentligt. Låt salladen stå kallt och dra i 1-2 timmar.
    3. Servera salladen som förrätt med varmt bröd till eller ställ fram den på smörgåsbordet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben