Julskinka med frörock

Ta julskinkan till nya höjder med en läcker frörock!

Ingredienser

  • 1 kokt julskinka, ca 3 kg
  • Griljering
  • 1 ägg
  • ½ dl svensk senap
  • ½ dl dijonsenap
  • 1 dl honung
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl finhackade nötter, t ex pistage och valnötter
  • 1 dl frön t ex sesamfrön och hackade pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär bort svålen från skinkan, lämna endast ett tunt lager fett. Vispa ägget lätt med senap och honung. Tillsätt ströbrödet och låt svälla i någon minut. Blanda nötter och frön.
    3. Bred ut griljeringen över skinkan. Strö över nötblandningen. Tryck till med handen så att nötterna fäster.
    4. Griljera längst ner i ugnen på grilleffekt ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4
    3 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben