Kabob - Kebab som i Marrakech

Serverar: 4 portioner

Helst grillas spetten över träkolsglöd men de kan också grillas i ugn eller så kan rullarna stekas i panna och sedan träs upp på spett.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs eller lammfärs
  • ½ liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1½ tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • ½ dl hackad färsk koriander
  • Tomatsalsa
  • 4 färska tomater
  • 1-2 scharlottenlökar
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ tsk harissa
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Blanda färsen väl med lök, olja, kryddor och kryddgrönt. Forma till drygt tummtjocka rullar, trä upp på små blötlagda träspett och grilla på galler över glödbädd - eller långpanna i ugnen under grillelementet eller i 275 grader ca 8 min, vänd dem en gång under tiden.
    2. Tomatsalsa: Kryssa tomaterna i toppen, doppa i hett vatten och dra av skalet. Halvera och kärna ur tomaterna och skär dem i små bitar. Skala och finhacka scharlottenlöken. Blanda tomathack, lök och koriander i en skål med olja, salt, peppar och harissa. Servera salsan till de nygrillade spetten.

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben