Couscous Marrakech

Serverar: 4 portioner

Hyfsat snabblagad och god, perfekt som bjudrätt! Vill man ha lite mer smak skadar det inte att dubbla mängden kryddor.

Ingredienser

  • 300g benfritt lammkött
  • ½ kyckling
  • 1 gul lök
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk koriander
  • ½ tsk chilipeppar
  • ½ pkt saffran
  • ½ tsk stött spiskummin
  • 4 dl vatten
  • ½ squash i skivor
  • 2 morötter, skalade och skurna i bitar
  • 1 grön paprika i strimlor
  • 2 tomater i klyftor
  • 4 dl vatten
  • 4 dl couscous
  • 1 tsk salt
  • 2 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Skär lammköttet i 3 cm stora bitar och kycklingen i 4-5 delar. Skala och hacka löken. Värm oljan till medelvärme i en gryta. Bryn kycklingbitarna och lammköttet runt om tills det fått fin färg. Lägg i lök och alla kryddor och låt det fräsa 2-3 minuter. Häll på vattnet, lägg på locket och låt grytan koka i 30 minuter.
    2. Laga under tiden couscousen. Koka upp vattnet med saltet och hälften av oljan. Lägg i couscousen, lägg på locket och ställ kastrullen bredvid plattan. Låt grynen svälla i 6 minuter tills allt vatten är borta. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och rör grynen fluffiga med resten av oljan.
    3. Lägg squash, morötter och paprika i köttgrytan och koka allt ytterligare 10 minuter. Lägg i tomaterna och koka en halv minut till.
    4. Lägg couscousen på ett stort fat och gör en grop i mitten. Lägg på kött, kyckling och grönsaker och häll över lite av såsen. Servera resten av såsen separat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben