Stark couscous med räkor

Serverar: 4 portioner

En het liten enkel rätt

Ingredienser

  • 4 dl couscous
  • 5 dl buljong
  • 5 soltorkade tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 lök, gärna röd
  • 1 liten zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 1-2 tsk Dansukker Brun Farin
  • 1/2 kg skalade räkor
  • Till servering
  • Yoghurt
  • 1-2 msk kryddblandning, se nedan
  • Lime eller citronklyftor
  • Harissa kryddblandning
  • 2 msk chilipulver
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk mald koriander
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk chiliflakes eller 2-3 röda pepparfrukter
  • 1 msk grovmald svartpeppar
  • 1 msk salt
  • 1 msk Dansukker Brun Farin
  • 5 rivna vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl kokande vatten
  • Instruktioner

    1. Mixa chilipulver, paprikapulver, koriander, spiskummin, chiliflakes, svartpeppar, salt, brun farin, vitlöksklyftor, olivolja och vatten till en grov massa. Häll upp i en glasburk och förvara i kylskåp.
    2. Lägg couscousen i en skål. Koka upp buljongen och häll den över grynen. Ställ åt sidan för att svälla.
    3. Skär paprikorna i bitar. Skala och skiva löken. Skiva zucchinin. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek grönsakerna lätt tillsmmans med farinet. Blanda grönsakerna och räkorna i couscousen.
    4. Servera med yoghurt, kryddblandning och citron- eller limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben