Korv Marrakech

Serverar: 4 portioner

Annorlunda korvrätt: Gryn tillsammans med korv och smaker från Marocko. Hettan på såsen bestämmer du själv...

Ingredienser

  • 2 1/2 dl bulgur
  • 5 dl hönsbuljong
  • 6 wienerkorvar 3%
  • 1 gul lök
  • 4 tomater
  • 2 tsk smör & rapsolja
  • 2 tsk stött spiskummin
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 dl kokta kikärter
  • Het sås
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ -1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Tillaga bulgur i buljongen enligt anvisning på förpackningen.
    2. Skär korven i bitar. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i bitar. Stek korv, lök och tomater i smör & rapsolja i en stor gjutjärnsgryta.
    3. Krydda med spiskummin och persilja. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Blanda ner kikärter och bulgur.
    4. Rör ihop ingredienserna till såsen och servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben