Källarfranska

Serverar: 25 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Njut dem nybakade till en fräch sallad.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 4 dl rågsikt
  • ca 7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke. Tillsätt 37 gr varmt vatten och rör tills jästen löser upp sig. Tillsätt olja, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa i 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Rulla ut varje del till en rulle och vänd i vetemjöl. Skär i bitaroch lägg på plåt med bakpapper. Låt jäsa i 30 min. Grädda i mitt i ugnen i 225 gr ca 8 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Tiol 19 maj 2009

    Jättegod och lätta att göra, supergott. mvh Tiol

    lhea 21 februari 2010

    Jättegoda källarfranska! Kan varmt rekommendera dessa!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben