Källarfranska

Serverar: 25 portioner

Jättegoda...

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • ½ dl olja
  • 2 tsk salt
  • 4 dl rågsikt
  • drygt 1 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet till fingervarmt ca: 37 grader. Rör ut jästen i vattnet i en degbunke. Tillsätt olja, salt och rågsikt. Arbeta in mjölet till lagom fast och kladdfri deg som släpper bunkens kanter. Använd gärna maskin för bästa möjliga bearbetning.
    2. Strö över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek ca: 30 minuter.
    3. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig. Dela i 5 delar och forma varje del till en längd. dela varje längd i 5 bitar. Vänd varje bit i lite mjöl och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt.
    4. Täck med bakduk och låt jäsa ca: 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 225 grader i ca: 10 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    25
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben