Källarfranskor

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Gott vardagsbröd

Ingredienser

  • 2 dl ljummet vattten (37grader)
  • 25 gram jäst
  • 1 msk olja
  • ½ tsk salt
  • ½ msk socker
  • Ca 5-6 dl vetemjöl special
  • Instruktioner

    Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt salt,socker & oljan. Arbeta efter hand i mjölet till en smidig deg. Rulla till enlängd,skär i bitar & lägg på smord plåt. Strö lite mjöl över bullarna så får du en trevlig yta. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 30 minuter. Grädda i 250 grader tills de är gyllenbruna. Låt de svalna på galler utan bakduk så få de en hårdare yta eller med bakduk över om du gillar mjukare yta.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    25
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben