Källarfranska

Serverar: 15 portioner

Tid: 30 minuter

Ett gott frukostbröd

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 7 ½ dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 tsk socker
  • ca 2 liter specialvetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet, häll på mjölken och värm den fingervarmt.
    2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på lite av degspadet och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt resten av degspadet, salt och ev socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen blank och seg och smidig. Låt den jäsa under duk 30 - 45 min eller tills knappt dubbel storlek.
    3. Dela degen i jämn tjocka släta längder.Skär dom tvärs över i bitar. Vänd dom i lite mjöl. Lägg dom sedan med snittytan uppåt på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk till knappt dubbel storlek.
    4. Grädda mitt i ugnen 250 gr 6 -8 min.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    25
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben