Källarfranska

Serverar: 10 portioner

Ingredienser

  • 25 g färsk jäst
  • 3 dl kall mjölk
  • 1 msk olja
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk salt
  • Instruktioner

    Blanda jäst och mjölk i en bunke. Tillsätt olja, salt och mjöl. Knåda till en smidig deg. Gör 10 bullar. Rulla dem i mjöl och lägg på en plåt. Täck över med plast och ställ plåten i kylskåp över natten.Grädda i 8 minuter i 225 grader.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    25
    2

    Kommentarer (3)

    malmoe 23 augusti 2008

    Måste det vara plast man täcker över bullarna med? går det lika bra med bakhanduk?

    Ulrica 24 augusti 2008

    Har bara provat med plast, men det går säkert med handduk också. Lycka till!

    redd 22 december 2009

    Provade dom häromdagen och jäste med jäsduk i kylen. Det man måste göra i så fall är att snitta dom ganska djupt annars blir dom för kompakta, men antar att man bör snitta dom hur som helst för att dom skall kunna expandera i ugnen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben