Källarfranska

Serverar: 24 portioner

Tid: 12 timmar 8 minuter

Finns det nåt bättre än nybakade frallor till frukost? Eller varför inte baka på morgonen och grädda på kvällen, servera till maten?

Ingredienser

  • ½ paket jäst (25g)
  • 6 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 2 dl vetekli
  • Ca 12 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Använd kall degvätska. Blanda allt till en smidig deg. Rulla bullar och lägg på 2 plåtar.
    2. Jäs i kylskåp, kallt rum eller källare över natten.
    3. Ta fram och sätt på ugnen på 250 grader. Grädda 5- 8 minuter.
    4. Låt svalna något. Servera med smör o ost.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    25
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben