Källarfranskor

Serverar: 35-4 portioner

Enkla och supergoda..!

Ingredienser

  • 125 gram jäst
  • 1 liter vatten (37 grader)
  • 5 msk olja (olivolja går bra)
  • 2½ tsk salt
  • 2½ msk socker
  • 2½ liter vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda jäst, salt, socker, olja och vatten.
    2. Häll i mjölet spar lite till utbaket, degen kan vara rätt kletig då blir det ”fluffigare” frallor.
    3. Arbetas ut med en gång till bullar och lägges på plåten.Låt jäsa i 30 min, gräddas i 225-250 grader ca 10 min. Lycka till ! Annika

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    25
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben