Källarfranskor
Serverar:
35-4 portioner
Enkla och supergoda..!
Ingredienser
125 gram jäst
1 liter vatten (37 grader)
5 msk olja (olivolja går bra)
2½ tsk salt
2½ msk socker
2½ liter vetemjöl
Instruktioner
Blanda jäst, salt, socker, olja och vatten.
Häll i mjölet spar lite till utbaket, degen kan vara rätt kletig då blir det ”fluffigare” frallor.
Arbetas ut med en gång till bullar och lägges på plåten.Låt jäsa i 30 min, gräddas i 225-250 grader ca 10 min. Lycka till ! Annika
Liknande recept
Franskbullar, källarfranska, minibaguetter
4.6
1 h 15 min
20-25
16
Källarfranska
4
30 min
15
Katarinas källarfranska (32 st)
2 h
32
Källarfranska à la me
2 h
Läckert matbröd
4.1
7
Lax och kräftstjärtar
1-2
Källarfranska
5
10
3
Källarfranska
25
Källarfranska
5
1 h 30 min
25
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!