Kaffe och chokladcrépes med carambola

Serverar: 4 portioner

Den härliga aromen av espresso och choklad harmonierar perfekt med carambolan i dessa ovanliga och eleganta crépes.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 msk socker
  • 4 msk mjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 dl lättmjölk
  • 2 msk espresso
  • 1 carambola
  • 2 msk smör
  • 4 msk flisad choklad
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ägg, socker, mjöl och kakao i en skål. Tillsätt mjölk och espresso, vispa ihop och låt smeten svälla i 10 minuter. Skölj carambolafrukten, torka av den och skär i tunna skivor.
    2. Smält ½ msk smör i en teflonpanna, häll på 1/4 av smeten, fördela den jämnt genom att vicka på pannan. Stek crépsen på svag värme 1-2 minuter, tills den är fast men inte mer, vänd den och stek klart. Vik ihop den och låt den glida över på en förvärmd tallrik. Grädda på samma sätt ytterligare 3 crépes.
    3. Garnera crépsen med chokladflis och carambolaskivor och pudra gärna över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben