Den härliga aromen av espresso och choklad harmonierar perfekt med carambolan i dessa ovanliga och eleganta crépes.
Ingredienser
2 ägg
1 msk socker
4 msk mjöl
1 msk kakao
1 dl lättmjölk
2 msk espresso
1 carambola
2 msk smör
4 msk flisad choklad
Florsocker
Instruktioner
Rör ihop ägg, socker, mjöl och kakao i en skål. Tillsätt mjölk och espresso, vispa ihop och låt smeten svälla i 10 minuter.
Skölj carambolafrukten, torka av den och skär i tunna skivor.
Smält ½ msk smör i en teflonpanna, häll på 1/4 av smeten, fördela den jämnt genom att vicka på pannan. Stek crépsen på svag värme 1-2 minuter, tills den är fast men inte mer, vänd den och stek klart. Vik ihop den och låt den glida över på en förvärmd tallrik. Grädda på samma sätt ytterligare 3 crépes.
Garnera crépsen med chokladflis och carambolaskivor och pudra gärna över florsocker.