Chokladskorpor med chili och kaffe

Serverar: 25 portioner

Till godkännaren: Tagit bort bilden. Av rostade hasselnötter, choklad, chili och kaffe får dessa skorpor en lite bränd och härligt kryddig arom. Mängden chili ger smak utan att det blir starkt, men den vågade kan alltid tillsätta någon tesked extra. Kakorna smakar utmärkt till en kopp kaffe.

Ingredienser

  • 200 g hasselnötter
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 2 msk snabbkaffepulver
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk rapsolja
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Rosta hasselnötterna försiktigt i en form i ugnen eller i en torr stekpanna på spisen. Låt nötterna svalna lite, gnugga bort de lösa skalen och mixa nötterna fint i matberedere eller mixer.
    2. Mät upp alla de torra ingredienserna och blanda med nötterna. Tillsätt oljan och äggen och rör ihop till en kletig deg. Dela degen i två bitar och forma bitarna till tjocka rullar på mjölat bakbord. Lägg rullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper, platta till dem något och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. Skär längderna i tjocka skivor på snedden. Låt skorporna torka direkt på plåten över natten eller lägg dem med snittytan upp på plåten och rosta i övre delen av ugnen i 200 grader i ca 5 minuter. Passa noga så att de inte bränns.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maahl 12 februari 2009

    Kalasgoda! Nästa gång blir det lite mer chili och kaffe (eller espressopulver!)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben