För den som älskar kaffe är denna dessert ett perfekt alternativ.
Ingredienser
4 gelatinblad
1 vaniljstång
2 ½ dl starkt kaffe eller espresso
2 äggulor
80 g socker
2 dl grädde
8 tsk vispad grädde
8 körsbär
Instruktioner
Blötlägg gelatinet enligt anvisningar på förpackningen i en skål kallt vatten.
Skär vaniljstången på längden, lägg den i en kastrull med kaffet, låt koka upp. Sänk värmen, ta upp vaniljstången.
Rör ihop äggulorna med sockret och 6 msk av det heta kaffet i en skål. Vispa undan för undan ner äggsmeten i resten av kaffet.
Vispa över svag värme tills massan tjocknar.
Det får absolut inte koka. Krama ut gelatinet, lägg det i krämen och låt det lösas upp under omrörning. Ställ krämen i kallt vattenbad och låt den svalna under omrörning.
Vispa grädden styv, vänd ner den i den avsvalnade krämen.
Fyll krämen i små koppar eller glas, låt stelna i kylskåp ca 3 timmar.