Kaffekräm med gräddkalott

Serverar: 8 portioner

För den som älskar kaffe är denna dessert ett perfekt alternativ.

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 2 ½ dl starkt kaffe eller espresso
  • 2 äggulor
  • 80 g socker
  • 2 dl grädde
  • 8 tsk vispad grädde
  • 8 körsbär
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinet enligt anvisningar på förpackningen i en skål kallt vatten. Skär vaniljstången på längden, lägg den i en kastrull med kaffet, låt koka upp. Sänk värmen, ta upp vaniljstången.
    2. Rör ihop äggulorna med sockret och 6 msk av det heta kaffet i en skål. Vispa undan för undan ner äggsmeten i resten av kaffet. Vispa över svag värme tills massan tjocknar. Det får absolut inte koka. Krama ut gelatinet, lägg det i krämen och låt det lösas upp under omrörning. Ställ krämen i kallt vattenbad och låt den svalna under omrörning.
    3. Vispa grädden styv, vänd ner den i den avsvalnade krämen. Fyll krämen i små koppar eller glas, låt stelna i kylskåp ca 3 timmar.
    4. Garnera med lite vispad grädde och ett körsbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben