Marängkakor med kaffekräm

Havanna cream cakes. De här marängkakorna är fyllda med kaffekräm och ser ut som valnötter. De brukar ha strykande åtgång och blir det några över kan de sparas i kylen i en burk med lock.

Ingredienser

  • 1 dl valnötter (ca 50 g)
  • 2 äggvitor
  • 2 dl florsocker
  • Kräm
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk kaffepulver
  • 1 msk rom
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Mixa nötterna i en matberedare.
    2. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ner socker och nötter.
    3. Klicka ut smeten med en liten sked till ca 60 små ovala kakor på bakplåtspapper på plåtar.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakorna kallna.
    5. Rör ihop smör och florsocker. Blanda kaffe och rom och rör ner det i smöret.
    6. Lägg ihop kakorna två och två med lite kräm emellan.

    Liknande recept

    4.2
    1 h 30 min
    30
    2

    Kommentarer (1)

    Lemon29 12 oktober 2012

    Vanligt kaffepulver eller snabbkaffepulver..?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben