Nötrulltårta med kaffekräm

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 30 minuter

Yummi för kaffeälskare

Ingredienser

  • kaka
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 malda hasselnötter
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 150 gr riktigt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 - 2 mask kakao
  • 2 tsk kaffepulver
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de malda nötterna med bakpulvret och tillsammans med potatismjölet rör du ner det i äggsmeten. Bred ut smeten i en långpanna klädd i bakplåtspapper. Grädda i 225 grader i 5 min. Strö socker på kakan och vänd sedan över den på ett nytt bakplåtspapper, och dra av det gamla pappret. Tips: är det svårt att dra av, pensla med kallt vatten ovanpå pappret. Låt svalna.
    2. Rör smöret och florsocret mjukt, tillsätt sedan de övriga torra indigrienserna och sist äggulan. Bred smeten över den kalla kakan och förvara den i kylskåp en stund innan servering. Kom i håg att kakan ska för övrigt förvaras kallt eftersom det är smörfyllning!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben