Nötrulltårta med färskost och bär
En rulltårta som även passar dem som inte tål gluten. Variera bären efter tillgång, t ex röda vinbär, hallon, björnbär och jordgubbar, skurna i mindre bitar.
Ingredienser
100 g hasselnötter
2 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
3 ägg
1½ dl strösocker
Fyllning
200 g naturell färskost
1 msk mjölk
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1½ dl blåbär
1½ dl smultron
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Mosa nötterna i mandelkvarn och blanda med potatismjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner nötterna. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 30x40 cm.
- Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på strösockrat bakplåtspapper och dra bort det papper kakan gräddats på. Låt kallna.
- Rör osten smidig med mjölken och smaksätt med florsocker och vaniljsocker. Bred färskosten på rulltårtan och strö över blåbär och smultron. Rulla ihop kakan till en tät rulle. Förvara rulltårtan i kylskåpet till servering.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jag vet att denna är smarrig! Brukar ha grädde och konserverade mandariner, liknar då Budapestbakelse. Fryser ner min 4 timmar eller mer. Lätt att göra i förväg. Hade mina i frysen 1 vecka och de smakade lika bra då...Gäller bara att komma ihåg att ta upp ca 30-45 minuter innan servering. Cina