Nötrulltårta med färskost och bär

Serverar: 12 portioner

En rulltårta som även passar dem som inte tål gluten. Variera bären efter tillgång, t ex röda vinbär, hallon, björnbär och jordgubbar, skurna i mindre bitar.

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • Fyllning
  • 200 g naturell färskost
  • 1 msk mjölk
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl blåbär
  • 1½ dl smultron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Mosa nötterna i mandelkvarn och blanda med potatismjöl och bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner nötterna. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 30x40 cm.
    3. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på strösockrat bakplåtspapper och dra bort det papper kakan gräddats på. Låt kallna.
    4. Rör osten smidig med mjölken och smaksätt med florsocker och vaniljsocker. Bred färskosten på rulltårtan och strö över blåbär och smultron. Rulla ihop kakan till en tät rulle. Förvara rulltårtan i kylskåpet till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cina78 19 juli 2008

    Jag vet att denna är smarrig! Brukar ha grädde och konserverade mandariner, liknar då Budapestbakelse. Fryser ner min 4 timmar eller mer. Lätt att göra i förväg. Hade mina i frysen 1 vecka och de smakade lika bra då...Gäller bara att komma ihåg att ta upp ca 30-45 minuter innan servering. Cina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben