Nötrulltårta med limekräm

Serverar: 15 portioner

Tid: 15 minuter

God med lite syrlig fyllning.

Ingredienser

  • 3 ägg, stora
  • 2 dl socker
  • 100 g hasselnötter
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Till uppstjälpning
  • 3 msk strösocker
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • Rivet skal av 1 lime
  • 2 msk citronmeliss, finhackad
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225-250 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Mal nötterna på mandelkvarn och blanda dem med potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner nötblandningen i äggsmeten.
    3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen 5 minuter. Sockra rulltårtsbotten. Stjälp upp på smörpapper. Dra bort bakpapperet och låt kakan kallna.
    4. Rör smör och florsocker poröst. Tillsätt limeskal, citronmeliss och äggula. Bred detta över kakan och rulla ihop den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben