Kaffemuffins med mockatopping

Serverar: 6-8 portioner

Kaffe är en aromatisk krydda! I det här receptet kryddas det rejält med kaffe.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl yoghurt
  • 5 msk snabbpulverkaffe
  • 100 g Bregott, smält
  • 5 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 50 g Philadelphiaost
  • Ca 1 dl florsocker
  • 1 msk snabbpulverkaffe, upplöst i 1 msk vatten
  • Ev. chokladkaffebönor till pynt
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Vispa yoghurt och snabbkaffe i en annan skål. Vispa ner yoghurtblandningen och Bregott försiktigt i äggsmeten.
    2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, salt och vaniljsocker i en tredje skål. Rör ihop mjölblandningen försiktigt med ägg- och yoghurtsmeten. Skeda upp i muffinsformar som helst ställts i en muffinsplåt. Använd annars dubbla muffinsformar.
    3. Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter.
    4. Glasyr: Vispa ihop ost, florsocker och kaffeblandningen. Bred över de avsvalnade muffinsen. Garnera med chokladkaffebönor innan glasyren stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben