Kaffemuffins med spetsglasyr

Serverar: 16 portioner

Älskar du mocka och kaffe i alla dess former? Då är dessa muffinsen något för dig!

Ingredienser

  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 1 msk kokande vatten
  • 8 msk smör eller margarin, rumsvarmt
  • 115 g farinsocker
  • 2 ägg
  • 115 g extra fint vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk créme fraiche
  • Glasyr
  • 225 g florsocker
  • 4 tsk varmt vatten
  • 1 tsk snabbkaffepulver
  • 2 tsk kokande vatten
  • Instruktioner

    1. Placera 16 pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt eller ställ 16 dubbla pappersformar på en bakplåt.
    2. Häll kaffepulvret i en kopp eller liten skål, tillsätt kokande vatten och rör tills det har lösts upp. Ställ åt sidan och låt svalna något.
    3. Häll smör, socker och ägg i en skål. Sikta ner mjöl och bakpulver och rör samman ingredienserna till en slät smet. Tillsätt kaffe och créme fraiche och rör om noga.
    4. Fördela smeten i pappersformarna. Grädda muffinsen i 190° varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllenbruna. Låt dem kallna på bakgaller.
    5. Glasyr: sikta ner 140 g av florsockret i en skål och rör ner varmt vatten, lite i taget, tills konsistensen är såpass tjock att den täcker baksidan på en träsked. Lös upp kaffepulvret i kokande vatten. Sikta ner resten av florsockret i en separat skål och rör ner kaffet.
    6. Fyll den vita glasyren i en spritspåse med en smal tyll. Spritsa den över de kalla muffinsen. Spritsa sedan snabbt kaffeglasyren i parallella tunna linjer ovanpå. Dra den åt båda håll med en provsticks så det uppstår ett spetsliknande mönster. Låt glasyren stelna innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben