Kolaringlade kaffemuffins

Serverar: 12 portioner

Passar bra till kaffet efter maten, när man inte haft någon dessert

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 2/3 dl strösocker
  • 2 msk snabbkaffepulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 120 g smör
  • 1 ägg
  • Salt
  • Culinary syrup med karamellsmak eller kolasås på tub
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 180º. Värm mjölken med strösockret. Ta från värmen när blandningen börjar koka. Tillsätt kaffepulvret och rör om så det löses upp. Låt svalna. Sikta mjölet och bakpulvret i en bunke. Tillsätt en nypa salt och farinsockret. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ner ägget i den kalla kaffemjölken. Vispa sen ner det svala smöret. Tillsätt försiktigt mjölblandningen under omrörning och rör till en slät smet. Klicka ner smeten i muffinsformar eller en muffinsplåt. Fyll dem till 2/3. Grädda i ca 20 minuter. Ta ut muffinsen ur ugnen och låt dem svalna på ett bakgaller. Ringla lite culinary syrup eller kolasås över varje muffins vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben