Kaffetryffel

Runda av middagen med farligt goda kaffetryfflar. Valrhona anses idag som världens bästa choklad. Guanaja 70% kakao: Helbitter, mörk choklad på Criollo- och Trinitario-kakaobönor från Centralamerika.

Ingredienser

  • 123 g grädde
  • 2 1/2 g frystrokat kaffe
  • 100 g Guanaja 70%
  • 12 1/2 g smör
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden och tillsätt det frystorkade kaffet.
    2. Rör ned smöret vid 40 grader.
    3. Bryt chokladen i en skål, häll över gräddblandningen och rör om tills chokladen smält.
    4. Häll ut tryffeln på ett fat eller i en fyrkantig form, alternativt långpanna och täck med plastfolie. Låt stå 1 timme i kylen.
    5. Forma tryffeln till kulor eller skär dem i fyrkantiga bitar och doppa i mörk choklad.

    Liknande recept

    1 h 10 min
    25-30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben