Runda av middagen med farligt goda kaffetryfflar.
Valrhona anses idag som världens bästa choklad.
Guanaja 70% kakao:
Helbitter, mörk choklad på Criollo- och Trinitario-kakaobönor från Centralamerika.
Ingredienser
123 g grädde
2 1/2 g frystrokat kaffe
100 g Guanaja 70%
12 1/2 g smör
Instruktioner
- Koka upp grädden och tillsätt det frystorkade kaffet.
- Rör ned smöret vid 40 grader.
- Bryt chokladen i en skål, häll över gräddblandningen och rör om tills chokladen smält.
- Häll ut tryffeln på ett fat eller i en fyrkantig form, alternativt långpanna och täck med plastfolie. Låt stå 1 timme i kylen.
- Forma tryffeln till kulor eller skär dem i fyrkantiga bitar och doppa i mörk choklad.
Liknande recept
Kommentarer (0)