Kaffetryffel

Serverar: 30 portioner

Julgodis

Ingredienser

  • 75 g mörk choklad
  • 150 g vit blockchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 35 g smör
  • 1 ½ tsk snabbkaffepulver
  • Garnering
  • 250 g smält vit choklad (det behövs mer än vad som går åt)
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Hacka all choklad och lägg den i en skål. Koka upp grädde, smör och kaffe. Häll det över chokladen. Rör till en slät tryffel. Ställ det svalt att stelna till spritsbar konsistens.
    2. Spritsa eller rulla kulor med hjälp av två teskedar. Ställ dem svalt att stelna.
    3. Doppa sedan tryfflarna i choklad. Rulla dem i florsocker och ställ dem svalt att stelna. Skaka dem i en sikt för att få bort överflödigt florsocker. De kan förvaras svalt ett par dagar.

    Liknande recept

    1 h 10 min
    25-30

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben