Kaka med banan

Serverar: 8 portioner

Barnen älskar den

Ingredienser

  • 75 g margarin
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl filmjölk
  • 1/2 dl kakaopulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 bananer
  • Florsocker
  • Instruktioner

    Smält matfett och låt det svalna. vispa ägg och socker pösigt och tillsätt matfett och filmjölk. Blanda kakao, bakpulver och mjöl. Mosa bananerna. Rör ner mjölblandningen och bananerna i smeten och grädda i smord bröad långpanna. I 175, 30 - 40 minuter. Sikta över florsocker.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (2)

    Vickerina 2 maj 2012

    Undrar hur du tänkt med ordet långpanna? För mig är en långpanna en stor plåt med kanter. Men smeten räckte inte alls till en långpanna, om jag hade brett ut den i hela hade det blivit kanske en halv cm tjockt lager smet och jag antar att inte det är meningen? Ska det vara en liten långpanna kanske? Bra med förtydligande i receptet i så fall. God kaka iaf! Fast den blev lite tunn ;) /carina

    Ullaseg 10 januari 2013

    Instämmer helt! En GOD banankaka som jag har gjort i decennier... Nu är barna stora, men kakan går hem även idag... och nu även hos barnbarnen.

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Karibien
    Jag befinner mig just nu i Västindien, på ön Bequia i Grendinerna. Vi...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben