Kaka med rött i

Serverar: 90 portioner

Mör snittkaka med bittermandelsmak.

Ingredienser

  • 250 gram smör rumsvarmt
  • 500 gram strösocker
  • 3 st ägg
  • 20 droppar bittermandelolja
  • 600 gram vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornsalt
  • 1 krm Röd karamellfärg
  • Garnering
  • 1 st ägg till pensling
  • 1 näve pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, socker och ägg. Gärna med elvispen. 2. Tiilsätt bittermandeloljan och vetemjölet blandat med hjorthornssaltet. INTE KARAMELLFÄRGEN. 3. Lägg degen i en skål och låt vila i kylen över natten. Degen är lös i koncistensen. 4. Tag fram degen ur kylen ca. 1 timme före utbaket så den blir lite mjukare. 5. Tag 1/5 (ca. 3 hg) av degen och färga den röd, (mängd ?)med karamellfärgen. Dela den i 9 delar. 6. Dela resten av degen i 9 delar, som rullas ut till längder, ca 40 cm långa, som plattas ut (gärna med brödkaveln) ca. 4 cm breda. 7. Rulla ut de 9 röda degbitarna och lägg dem på de utkavlade längderna. 8. Vik ihop längderna över de röda så att det inte syns något rött. 9. Lägg längderna med skarven neråt på plåten och platta till längderna lätt. 10. Pensla med uppvispat ägg och strö över med pärlsocker (lagom mängd, kanske det blir en näve?). 11. Grädda i ca. 150-170 grader i ca. 15-20 minuter tills de börjar få färg. 12. Längderna flyter ut och "vips" så är det röda innuti kakan. 13. Skär sedan längderna varma i ca. 3 cm sneda bitar. 14. Variation: Man kan ta vilken färg man vill på karamellfärgen, grön, gul...

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben