Kakor med rött i

Serverar: 80 portioner

Mums

Ingredienser

  • 250 g margarin eller smör
  • 6 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 20 droppar bittermandelolja
  • 10 dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • Röd karamellfärg
  • Till pensling
  • Ägg
  • Hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, socker och ägg. Tillsätt bittermandeloljan och vetemjölet, blandat med hjorthornssaltet. Lägg degen i en skål och låt den stå i kylen över nattan. Degen är lös.
    2. Ta ca 1/5 av degen och färga den röd. Dela den röda degen i 8 delar. Dela resten av degen i 8 delar. Rulla ut degbitarna till 40 cm långa längder. Platta till de ljusa rullarna och lägg de röda längderna ovanpå. Rulla ihop och lägg med skarven neråt på en plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö över hackad mandel.
    3. Grädda i 150-175 gr. ugnsvärme i 15-20 min. Skär genast i sneda bitar.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    soccermum 5 december 2010

    När jag var liten bakade jämt mamma dessa till jul! Jättegoda om man gillar mandel :-P

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Hallonsaft
    Bättre saft har ingen haft. Hallonsaft är en riktig sommarklassiker oc...

    Sockerkaka
    Ett av våra mest klassiska bakverk, det är den mjuka och fluffiga sock...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben