Kalasgott med banan

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Dags för fest? Prova då den här rätten. Den är lätt att laga i förväg även till många, och sedan är det bara att värma upp den. Succén är given!

Ingredienser

  • 600 g benfritt fläskkött, bog eller skinka
  • 1 msk smör eller margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 1 1/2 - 2 bananer
  • 1/2 dl salta jordnötter
  • 6 skivor bacon
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1/2 tsk kinesisk soya
  • 3 msk senap
  • 2 msk mango chutney
  • 1 krm salt
  • peppar
  • 1 1/2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet. Smält matfettet i en stekpanna och bryn köttet tills det fått färg. Lägg över köttet i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.
    2. Skiva bananerna och lägg dem och jordnötterna i formen. Stek baconskivorna knapriga i pannan och klipp dem sedan i bitar. Lägg dem i formen. Värm grädde, buljongtärning, soya, senap och mango chutney i en kastrull och smaka av med salt och peppar. Häll gräddblandningen i formen och strö över osten.
    3. Gratinera i övre delen av ugnen i 200° ca 20 minuter eller tills rätten har fått lite färg. Servera med kokt ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben