Kalastårta

Serverar: 10-12 portioner

Kombinationen av mandel, bär och choklad är helt enkelt omöjlig att motstå.

Ingredienser

  • 40 g sötmandel
  • 2 bittermandlar
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 ägg
  • 3 dl florsocker
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 burk ananaskross à 227 g
  • ½ paket djupfrysta hallon à 225 g
  • Garnering
  • 3-4 dl vispgrädde
  • Kakao
  • Chokladbitar, t ex romerska bågar
  • ½ paket djupfrysta hallon à 225 g
  • 1 burk chokladflakes eller chokladströssel
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200° Mal sötmandel och bittermandel. Blanda samman mandeln med vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
    2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör ner mandelblandningen i smeten.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter eller tills kakan fått fin färg och känns torr.
    4. Låt kakan vila några minuter i sin form, stjälp upp och låt kallna. Dela den kalla kakan i tre bottnar.
    5. Vispa grädden till skum. Bred hälften av grädden på den första av bottnarna och täck med ananaskross. Lägg på den andra tårtbotten. Täck med resterande grädde. Mosa de tinade bären och söta dem eventuellt med lite florsocker. Fördela bärmoset över grädden. Täck med den sista av bottnarna.
    6. Vispa grädden och bred den över och runtom tårtan. Spritsa ett mönster och sikta över lite kakao. Garnera med choklad och tinade hallon. Tryck fast cho-kladströssel runt kanten.Kakan går att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben