En underbar svensk klassiker!
Ingredienser
1 vitkålshuvud
300 g blandfärs
1½ dl mjölk
2 st ägg
1½ dl kokt rundkornigt ris
1 st gul lök
Salt
Vitpeppar
½ dl sirap
Rårörda lingon
Frysta lingon
Socker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka upp vatten och salt i en väl tilltagen kastull. Stick en kniv i roten på kålhuvudet och sänk ned i kokande vatten så att det går enkelt att lyfta upp huvudet då och då.
- Lossa bladen efter hand de är färdiga och lägg dem på en plåt så att de torkar.
- Finhacka löken och fräs den utan att den tar färg.
- Blanda färsen med ägg, mjölk och den stekta löken och fördela färsen och fördela i kålbladen. Tänk på att färsen ska vara ganska lös. Rulla ihop till paket och lägg tätt i en form,
- Häll över sirap och några klickar smör. Sätt in i ugn på 175 grader i cirka 30 minuter.
- Rårörda lingon: Rör lingonen med sockret tills sockret löser sig.
- Servera kåldolmarna med rårörda lingon och steksky.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Ny matambassadör
Christer Lingström har utsetts till Sveriges matambassadör av jordb...
Kändiskockar lagar husmanskost
"Få rätter ger mig en så stark association av husmanskost som blodpudd...