Kåldolmar

Serverar: 4 portioner

En riktigt mumsig maträtt

Ingredienser

  • 0,5 Kg Köttfärs
  • 1 st kålhuvud (vitkål)
  • 1 dl grötris (kokas enl. förpackningen)
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 msk köttfärskrydda
  • 2 msk smör
  • 1 kg potatis
  • 1 hg rårörda lingon
  • Instruktioner

    Koka ett Kålhuvud i rikligt med saltat vatten, tills den börjar mjukna. Man kan lossa ett blad i taget under koktiden. Blanda 500 gram Blandfärs med 2 dl kokt Grötris. Koka upp en Köttbuljongtärning i 2 dl vatten, häll denna i smeten krydda med Köttfärskrydda och salt. Blanda smeten väl . Vänd Kålbladen på mage och skär ner nervtråden längst ner med att föra kniven liggande efter kålbladet. Lägg en rulad stor klick av smeten på bladet och rulla in den i bladet. Stek Kåldolmarna i smör, när de börjar få färg, så häll över lite sirap på varje kåldolm och stek färdigt i Ugnsform. Skölj ur stekpannan med vatten och häll denna i ugnspannan. Stek i ugn i 225 " i ca 20 min. Potatis och rårörda Lingon till. Mums.

    Liknande recept

    1 h 45 min
    6

    Kommentarer (1)

    xeniafin 5 juli 2012

    ..och en lök.

    Relaterade Artiklar

    Ny matambassadör
    Christer Lingström har utsetts till Sveriges matambassadör av jordb...

    Kändiskockar lagar husmanskost
    "Få rätter ger mig en så stark association av husmanskost som blodpudd...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben