Kalifornisk champinjongratäng

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 3 timmar

En underbart god svamp- och grönsaksrätt, som verkligen bör testas.

Ingredienser

  • 400 g färska champinjoner
  • 1 1/2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 1/4 dl strimlad purjolök
  • 1 1/4 dl strimlad blekselleri
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl majonnäs
  • 8 skivor vitt bröd, gärna torrt
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Cayennpeppar
  • Instruktioner

    1. Ansa och skölj svampen, skär i skivor. Brynes lätt, får ej ta färg, krydda. Lägg i strimlade grönsakerna och persiljan, puttra 3 min. Ta pannan från värmen och rör ned majonnäs.
    2. Skär brödet i tärningar, lägg hälften i botten av en smord form, häll över svampblandningen och täck med resten av brödtärningarna.
    3. Vispa samman ägg och mjölk, smaka av med kryddorna. Häll över i formen och lyft försiktigt med en gaffel. Låt stå i kylskåp 2-3 timmar, så allt 'sätter sig'.
    4. Grädda i 20-25 minuter i 225 grader. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben