Kalifornisk salsalax (recept från viktväktarna)

Serverar: 4 portioner

Jättegott! 7 "poäng" /portion

Ingredienser

  • 300 g laxfilé utan skinn
  • 250 g pasta, t.ex. bandspagetti
  • Salsa
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ gurka
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk kapris
  • Färsk mynta, grovhackad
  • 1 lime, finrivet skal och pressad saft av
  • 1 tsk socker
  • Salt och nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i 2-3 cm tärningar. Sjud dem i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
    2. Koka pastan.
    3. Skär tomaterna i halvor, skala och hacka rödlök och vitlök. Skär gurkan i små tärningar. Kärna ur, skölj och finhacka chilifrukten.
    4. Låt pastan rinna av väl och lägg tillbaka den i kastrullen. Tillsätt ingredienserna till salsan och blanda väl.
    5. Ta upp laxen ur kokspadet och vänd ner den i pastan. Mal över svartpeppar och garnera gärna med extra mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben