Kalkon i dragonsås

Serverar: 4 portioner

Mager kalkonfilé med krämig dragonsås serveras i portionsformar och får en läcker parmesantopping.

Ingredienser

  • 10 dl kycklingbuljong
  • 500 g kalkonfilé, skuren i 2 cm tärningar
  • 2 msk margarin
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 ½ dl lättmjölk
  • 1 dl riven smakrik ost, 17 % fett
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 msk finhackad färsk dragon
  • Vitpeppar
  • 3 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen i en stor kastrull och lägg i kalkonköttet. Stäng av värmen, lägg på locket och låt köttet dra i 10 minuter tills vitt och kokt. Låt rinna av väl och ställ åt sidan.
    2. Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp margarinet i en tjockbottnad gryta och fräs löken 2 minuter tills den är mjuk. Strö över mjölet och vispa samman med smöret till en slät pasta, bryn några sekunder. Sänk värmen och vispa ner mjölken lite i taget. Fortsätt till en slät sås, öka värmen och koka upp under vispning.
    3. Låt sjuda svagt ca 5 minuter. Rör ner osten, senapen och hälften av parmesanosten. Låt osten smälta. Blanda ner kalkon och dragon. Smaka av med vitpeppar.
    4. Portionera upp kalkonen och såsen i fyra ugnsfasta portionsformar, eller i en gratängform. Blanda ströbröd och resten av parmesanosten och strö över portionerna. Gratinera i ugnen 5-15 minuter tills ytan är gyllene.

    Liknande recept

    4.5
    5 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben