Kalkon- och mozzarellagratäng

Serverar: 4 portioner

Kalkon är ett ljuvligt kött. Här gömmer det doftande örtkryddor och en marinad av fräsch citrus och gratineras under solmogna tomater och mozzarella.

Ingredienser

  • 2 kalkonfiléer, ca 700 g
  • 1 citron
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 8 salviablad
  • ½ knippe färsk oregano
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 250 g mozzarellaost
  • 6 tomater
  • Smör till formen
  • 3 msk finriven pecarinoost eller parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skär ett 3 cm djupt snitt längs varje kalkonfilé. Lägg filéerna på ett fat. Pressa citronen och häll saften i och över filéerna. Täck över och marinera i kylen över natten.
    2. Låt köttet rinna av och torka det lätt med lite hushållspapper. Salta och peppra på in- och utsidan. Fördela salviabladen och oreganokvistarna inuti filéerna och tryck ihop dem.
    3. Skala och hacka vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs vitlöken hastigt. Ta upp vitlöken ur stekpannan med en hålslev. Lägg vitlöken på en tallrik och ställ åt sidan. Lägg kalkonfiléerna i vitlöksoljan och stek dem runt om cirka tio minuter tills de är väl brynta. Skiva filéerna i 2 cm tjocka skivor.
    4. Sätt ugnen på 200 grader. Tärna mozzarellan och skiva tomaterna tunt. Smörj en gratängform som är ca 30x20 cm med smör. Varva kalkonfiléer och tomater i formen. Strö över vitlök, mozzarella och pecorino eller parmesanost. Gratinera i ugnen 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben