Kalkon- och grönsakswok

Serverar: 4 portioner

Kalkonen ger en underbar smakbrytning till den här wokrättens läckra asiatiska smaker. 230 kcal/portion

Ingredienser

  • 500 g kalkon- eller kycklingbröst
  • 2 msk olivolja
  • 200 g minimajs
  • ½ knippe färsk sparris
  • 6 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk ingefära
  • 300 g sockerärter
  • 1 litet huvud pak choy skuret i fjärdedelar
  • ½ dl ostronsås
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Strimla kalkonbröstet. Hetta upp olivoljan i en wokpanna eller stekpanna och woka kalkonstrimlorna i omgångar 2-3 minuter. Ta upp kalkonköttet och ställ åt sidan.
    2. Dela minimajsen på längden. Ansa sparrisen och salladslöken och skär i bitar, ca 3 cm stora. Hacka vitlöken och riv ingefäran.
    3. Lägg vitlök, ingefära och salladslök i woken. Låt det woka cirka 30 sekunder tills vitlöken mjuknar, men inte bränns vid, i oljan som är kvar i pannan.
    4. Tillsätt sparris, minimajs och sockerärter och woka 3 minuter. Tillsätt även pak choy och woka ytterligare cirka 2 minuter tills den har mjuknat.
    5. Rör ner kalkonstrimlorna och woka ca 2 minuter tills allt blivit genomvarmt. Tillsätt ostronsåsen och 1 dl vatten. Koka upp och låt sjuda 2 minuter tills såsen tjocknat något. Servera med ångkokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben