Senaps- och apelsinmarinad kalkon- eller kycklingfilé
Kalkonfiléerna marineras bara en timme, men får ändå en god kryddig smak och blir dessutom mycket saftiga.
Ingredienser
2 kalkonfiléer (600 g) eller 4 kycklingfiléer
Marinad
2 msk stark grov senap
2 msk dijonsenap
1 dl pressad apelsinsaft
1/2 tsk rivet apelsinskal
2 msk färsk repad rosmarin
1 tsk salt
1/2 krm nymald vitpeppar
Sås
1/2 hönsbuljongtärning
2 dl vatten
1 msk senapsmarinad
1 dl vispgrädde
1 msk maizena majsstärkelse
1 tsk repad färsk rosmarin
1/2 krm nymald vitpeppar
Kålsallad
1 klyfta savojkål (200 g)
2 små rödlökar
2 msk senapsmarinad
1 krm salt
1/2 krm nymald vitpeppar
Till servering
ugnsrostad klyftpotatis
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till marinaden. OBS spara 3 msk av marinaden i en skål (INNAN du marinerar) och spara till kålsallad och sås.
- Marinera kalkonfiléerna ca 1 timme. Förbered under tiden kålsallad och potatis.
- Skär kålen i strimlor. Skala och strimla löken. Stek kål och lök 2-3 min under omrörning. Blanda det med senapsmarinaden. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 225°. Ta upp kalkonfiléerna, häll bort marinaden, här bryner jag filéerna ett tag fast receptet säger att man inte behöver det (för säkerhetsskull).
- Lägg över filéerna i en ugnssäker form. Stek dem mitt i ugnen ca 20 min, till 70° innertemperatur. Låt dem vila ca 15 min under folie.
- Lös upp buljongtärningen i vatten i en kastrull. Tillsätt senapsmarinad och grädde. Låt alltsammans koka ihop 2-3 min. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka 2 min. Smaka av med rosmarin och peppar.
- Skär kalkonfiléerna/kycklingfiléerna i sneda skivor och servera med varm kålsallad, senapssås och ugnsrostad potatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)