Senaps- och apelsinmarinad kalkon- eller kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Kalkonfiléerna marineras bara en timme, men får ändå en god kryddig smak och blir dessutom mycket saftiga.

Ingredienser

  • 2 kalkonfiléer (600 g) eller 4 kycklingfiléer
  • Marinad
  • 2 msk stark grov senap
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 1/2 tsk rivet apelsinskal
  • 2 msk färsk repad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm nymald vitpeppar
  • Sås
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 msk senapsmarinad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk repad färsk rosmarin
  • 1/2 krm nymald vitpeppar
  • Kålsallad
  • 1 klyfta savojkål (200 g)
  • 2 små rödlökar
  • 2 msk senapsmarinad
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm nymald vitpeppar
  • Till servering
  • ugnsrostad klyftpotatis
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till marinaden. OBS spara 3 msk av marinaden i en skål (INNAN du marinerar) och spara till kålsallad och sås.
    2. Marinera kalkonfiléerna ca 1 timme. Förbered under tiden kålsallad och potatis.
    3. Skär kålen i strimlor. Skala och strimla löken. Stek kål och lök 2-3 min under omrörning. Blanda det med senapsmarinaden. Smaka av med salt och peppar.
    4. Sätt ugnen på 225°. Ta upp kalkonfiléerna, häll bort marinaden, här bryner jag filéerna ett tag fast receptet säger att man inte behöver det (för säkerhetsskull).
    5. Lägg över filéerna i en ugnssäker form. Stek dem mitt i ugnen ca 20 min, till 70° innertemperatur. Låt dem vila ca 15 min under folie.
    6. Lös upp buljongtärningen i vatten i en kastrull. Tillsätt senapsmarinad och grädde. Låt alltsammans koka ihop 2-3 min. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka 2 min. Smaka av med rosmarin och peppar.
    7. Skär kalkonfiléerna/kycklingfiléerna i sneda skivor och servera med varm kålsallad, senapssås och ugnsrostad potatis.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben