Senaps- och honungsfylld kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Saftig och god kycklingfilé som steks klar i ugn. Serveras med rotfruktsratatouille.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer á 125 g
  • Salt
  • Peppar
  • 1/4 rödlök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1/2 skiva vitt formbröd
  • 125 g kesella
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 tsk hackad timjan
  • Rotfruktsratatouille
  • 800 g strimlade eller tärnade rotfrukter, t ex kålrot, palsternacka, morot, rotselleri och gul lök
  • 3 dl matlagningsvin
  • 1 1/2 dl mango chutney
  • 2 äpplen
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200 grader. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Bryn dem gyllene runt om i lite matfett. Låt filéerna svalna och skär sedan en djup ficka i varje. Skala och finhacka lök och vitlök. Riv brödet på rivjärn. Rör samman löksorterna med brödet, kesella, senap, honung och timjan. Smaka av med lite salt och peppar. Fyll fickan i kycklingfiléerna med röran. Fäst ihop fickan med tandpetare eller köttnålar. Lägg filéerna i en smord eldfast form. Ställ in formen mitt i ugnen och stek kycklingfiléerna i ca 15-20 minuter eller tills köttsaften är helt klar.
    2. Rotfruktsratatouille: Skala och strimla eller tärna rotfrukterna. Fräs allt i lite matfett 6-8 minuter. Tillsätt vin och låt det puttra ca 5 minuter. Tillsätt sedan mango chutney och låt det puttra i ytterligare ca 5 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka men har lite motstånd kvar. Kärna ur och tärna äpplena. Rör ner dem i grytan och låt allt bli genomvarmt. Smak av med salt och peppar.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 30 september 2009

    Sen med poängen men här kommer en femma, det var väldans bra detta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben