Kalkonburgare med coleslaw

Serverar: 4 portioner

De här lättlagade kalkonburgarna med coleslaw är en festlig måltid lagad på några minuter.

Ingredienser

  • 1 liten gul lök
  • 1 dl rökt skinka
  • 2 msk olivolja
  • 500 g kalkonfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 2 msk apelsinjuice
  • 5 dl finstrimlad vitkål
  • 3 msk finstrimlad salladslök
  • 1 stor riven morot
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och tärna skinkan fint. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och fräs lök och skinka tills löken är mjuk 2-3 minuter. Lägg lök och skinka i en skål och låt svalna. Blanda ner kalkonfärs och ägg och blanda väl med händerna.
    2. Portionera upp färssmeten i fyra lika stora portioner och rulla varje portion till en boll. Pressa ihop bollarna med handflatan så att de blir runda och jämntjocka burgare.
    3. Blanda majonnäs och apelsinjuice i en skål. Tillsätt vitkål, salladslök och riven morot. Smaka av med salt och vitpeppar.
    4. Hetta upp en grillpanna eller teflonstekpanna på medelvärme och häll på resten av oljan. Stek burgarna cirka 5 minuter på varje sida tills gyllene och genomstekta.
    5. Rosta hamburgerbröden lätt och servera burgarna på bröden. Portionera coleslawen ovanpå och servera.

    Liknande recept

    15 min
    4-5
    4
    10 min
    3-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben