Kalkonburgare med paprika och fetaost

Serverar: 4 portioner

En fräsch, nyttig och god kalkonburgare med medelhavssmaker. Och snabbt går det! 380 kcal/portion.

Ingredienser

  • 450 g kalkonfärs
  • 100 g fetaost
  • 100 g rostad röd paprika, hackad
  • 1 ägg
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 1 tsk citronsaft
  • 3/4 dl grekisk yoghurt
  • 4 hamburgerbröd, gärna fullkorn eller surdeg
  • 2½ dl babyspenat
  • 1 dm gurka, skivad
  • Instruktioner

    1. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och värm lite olja i den. Blanda de 5 första ingredienserna i en skål och forma färsen till 4 biffar. Stek dem i stekpannan i ca 7 minuter med locket på. Ta bort locket, vänd biffarna och stek i ytterligare 5 minuter.
    2. Blanda citronsaft och yoghurt i en skål. Ställ åt sidan.
    3. Servera kalkonburgarna i bröden och toppa med yoghurten, spenaten och gurkan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben