Kalkonfilé med soltorkade tomater

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God bjudmat eftersom man kan förbereda fram till gratineringen.

Ingredienser

  • Ca 500 g kalkonfilé
  • 12 soltorkade tomater
  • ½ dl vitt vin
  • 1½ msk kycklingfond
  • 2 tsk soya
  • ½ dl hackad persilja
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela filén i skivor, krydda, bryn ett par minuter, lägg filén i en ugnsform. Blanda övriga ingredienser till en sås och häll över filén.
    2. Sätt in i ugnen 200 gr ca 10-15 min.
    3. Servera med pressad potatis och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    bossan18 13 mars 2009

    Det blev helsmaskig! En riktig festmåltid. /Bossan 18

    bossan18 13 mars 2009

    Det blev helsmaskig! En riktig festmåltid. /Bossan 18

    farmoringer 15 maj 2009

    Det här var gott. Fast nästa gång ska jag göra lite mer "sås". Blev lite torrt när det var pressad potatis till. Men helt klart godkänt.......

    festmaten 28 januari 2011

    Tyckte att creme fraichen tog över för mycket av smaken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben