Kalkonkorv med broccoli

Serverar: 4 portioner

En enkel och god korvrätt.

Ingredienser

  • 600 g kalkonkorv eller falukorv
  • 1 lagerblad
  • 250 g broccoli i buketter
  • Currysås
  • 1 msk smör
  • 1 tsk standardcurry
  • 2 msk dinkelmjöl, siktat
  • 4 dl (mellan)mjölk
  • Mald spiskummin efter smak
  • Kajennpeppar efter smak
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk strösocker
  • Äggnudlar
  • Instruktioner

    1. Sjud avskinnad korv i vatten med ett lagerblad cirka 15 minuter. Låt broccolin koka med de sista 4-5 minuterna.
    2. Smält smöret i kastrull på medelvärme, låt curryn fräsa med den någon minut för att smakerna ska kunna expandera.
    3. Rör i mjölet, späd med mjölk och låt koka upp under omrörning. Sätt extra smak med spiskummin, kajenn (om du vill ha det hetare), salt och socker. Låt såsen sjuda 3-5 minuter på svag värme under omrörning. Ta fram smakskeden och känn efter om smaken behöver justeras på något sätt. Gör det i så fall.
    4. Att servera till: Äggnudlar. Koka dem enligt anvisning på förpackningen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben