Kall matpaj med räkor och avokado

Serverar: 4-6 portioner

Supergod för avokadoälskaren. Passar perfekt på sommarens pic-nic eller varför inte på buffèbordet!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 avokador
  • 1 liten gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 0,5-1 röd chili (färsk)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk pressad citron
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • Garnering
  • 1 kilo oskalade räkor
  • Instruktioner

    1. Hacka samman matfett, mjöl och vatten till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant. Lägg en folieremsa runt kanten. Låt pajskalet vila svalt en stund.
    2. Grädda pajen i 225 grader, ca 10 minuter. Ta bort folien och grädda ytterligare 5 minuter. Låt pajskalet svalna.
    3. Skala och kärna ur avokadorna. Lägg dem i en matberedare. Skala lök och vitlök. Skölj och kärna ut chilin. Lägg klyftad lök, vitlök, chili, salt, peppar och citronsaft i matberedaren och gör en slät smet. Blanda i lätt créme fraiche. Häll avokadosmeten i pajskalet.
    4. Skala räkorna och lägg dem över avokadosmeten.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pernillapihlstrom 28 oktober 2009

    Den här lät lite spännande tycker jag, man bara gräddar pajskalet, och restan skall vara kallt. Kanske praktiskt, så slipper de värma så många pajer på lördag?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben