Kall Vit Glögg

Serverar: 5 portioner

Tid: 15 minuter

Underbar, frisk och julig smak!

Ingredienser

  • 1 flaska vit glögg, vi använder blossas alkoholhaltiga
  • 2 apelsin
  • 2 citroner
  • Is
  • Instruktioner

    1. Skala frukterna och klyfta dom, skär dem därefter i små fina "pengar" så gott det går. Lägg upp fruktpengarna i varsin skål.
    2. Ta fram is och krossa.
    3. Tips: Lägg isen i en handduk, linda in den däri och slå med brödkaveln :) Lögg en del av isen i en skål och en del i glöggen direkt om du har utrymme för det (i en karaff då exempelvis)
    4. Häll glöggen i en fin karaff om du vill, eller häll direkt ur den väldigt välkylna glöggflaskan. Glöggen ska vara kall.
    5. Servera genast, gärna med pepparkakor toppade med ädelost eller baconinlindade stekta dadlar, eller ädelostfyllda petit choux.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben