Kalla pajer med skaldjur

Serverar: 12 portioner

12 st minipajer till picknickkorgen eller buffébordet.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 msk kallt vatten
  • Salt
  • Fyllning
  • 1 burk kräftstjärtar, ca 170 g avrunna
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 4 dl kesella
  • 1 dl hackad dill
  • 4 msk hackad gräslök
  • 1 lime
  • Salt
  • Chilipeppar
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman pajdegen. Klä pajformarna och låt dem stå svalt i ca 30 minuter. Grädda dem 10-15 minuter i 200 - 225 grader.
    2. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt. Rör samman lätt créme fraiche och kesella i en bunke. Fyll på med kräftstjärtar, dill och gräslök. Smaka av med några droppar lime, salt och chilipeppar.
    3. Klicka i pajskalen och ställ kallt.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (3)

    lenala 18 juni 2008

    Verkar vara en supergod paj men där står inte gradantalet på ugnen. Är det 225 eller?

    annskipannski 23 juni 2008

    Jättegott! Smakade bättre dagen efter tillagning, så det är ett tips att göra dem dagen före!

    susannelotus 29 augusti 2008

    jättegod

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben