Kalljäst focaccia

Tid: 45 minuter

Ett riktigt gott bröd att njuta middagen med! Använd en elektrisk blandare med degkrok för bästa resultat.

Ingredienser

  • 5 dl kallt vatten
  • 1 dl olivolja
  • 25 g jäst
  • 1 msk honung
  • 2 msk salt, gärna havssalt
  • 200 g durumvetemjöl
  • 200 g dinkelmjöl
  • ca 500 g vetemjöl special
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i det kalla vattnet och tillsätt olivolja och honung.
    2. Tillsätt durumvetet och dinkelmjöl lite i taget under omrörning i låg fart. Tillsätt slutligen vetemjöl special. degen ska bli smidig men ganska lös. När degen går att dra i utan att den direkt faller isär (efter 10- 15 minuter i assistenten) är det dags att tillsätta saltet och låt degen gå ytterligare 5 minuter. Låt sedan degen jäsa övertäckt 3 timmar på varm plats eller över natten i kylskåpet.
    3. Olja in långpannan.
    4. Knåda degen och kavla den sedan i långpannan så att den täcker hela. Pensla degen rikligt med olivolja och strö över flingsalt, polentagryn eller örter. Låt jäsa på varm plats minst 2 timmar.
    5. Grädda brödet 225grader 20-25 minuter, när det låter ihåligt när du knackar så är det färdigt.
    6. Låt brödet vila 30 minuter innan du skär i det.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben