Kalljästa fyllda gifflar

Jättegoda bullar

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 6 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 2 krm salt
  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl rumstempererad mjölk
  • Fyllning
  • Margarin och socker eller marmelad
  • Garnering
  • Florsocker och vatten
  • Instruktioner

    Hacka samman matfett och mjöl till en grynig massa. Tillsätt socker och salt. Rör ut jästen med lite av mjölken. Arbeta ihop alltsammans till en deg. Ta upp den på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela den i fyra delar och kavla ut dem till runda kakor. Dela varje kaka i 8 snibbar. Lägg en klick fyllning på varje snibb. Rulla samman och forma dem till gifflar. Lägg dem på bakplåtspapper eller smorda plåtar med skarven neråt. Låt jäsa under bakduk ca 2 timmar. Pensla med uppvispat ägg. Grädda gifflarna mitt i ugnen i 250 grader 8-10 min. Låt gifflarna svalna. Rör ut florsocker med lite vatten till en tunn glasyr. Glasera dem strax innan de ska serveras.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben